Oldalunk a böngészés biztosításához sütiket tárol az Ön számítógépén. Kérjük csak akkor olvasson minket ha ezzel egyetért. Elfogadom

A Lexus története, F1 projekt

Arra gondoltunk, hogy a Lexus történetének és az F1 projektnek a Magyar Lexus Klub honlapján kiemelt szerepet szánunk és részletesebben tárgyaljuk, mivel ez volt az a vállalkozás, ami elindította a siker útján a Lexust.

Bevezetés
I. Döntés az F1 projektről
II. Akik a Lexus LS400 fejlesztése mögött álltak
III. Design
IV. Motor

Bevezetés

A Lexus történetének és az F1 projektnek az irodalma az elmúlt 25 évben igen nagyra nőtt, próbáltunk egy strukturált összefoglalót adni a kezdetekről, keresve a választ arra, hogy:

- Mi lehet az oka annak, hogy az LS400 folyamatosan a vevő elégedettségi statisztikák élén volt?
- Mi lehet a háttere a 300 szabadalomnak, amit a fejlesztése során levédtek?
- Mivel töltötte az az 1400 mérnök, 2300 technikus azt a 6 évet és 1 milliárd dollárt a fejlesztés során, amikor sem idő, sem pénzbeli korlátot nem szabott nekik a Toyota management?
- Mi az oka annak, hogy világszerte LS400 rajongói klubok alakultak?
- Mi az oka, hogy az Amerikai Légügyi Hatóság engedélyt adott arra, hogy az LS400 motorját kisrepülőgépbe építsék, és miért szerepel ez a motor a XX. század 10 legjobb motorjának listájában?
- Mi az oka, hogy az LS400-at a XX. század 20 legfontosabb autó modell egyikének tartják?
- és nem utolsósorban: Mi az oka annak, hogy egy márka, amely 26 évvel ezelőtt még nem létezett, 2014-ben 40 Millió forintért tudja árulni a termékét Magyarországon?

Ez a leírás folyamatosan fog bővülni, mivel az LS400 fejlesztése (F1 projekt) nagyon sok nagyszerű szerzőt inspirált, például Jeffrey Liker Professzor (University of Michigan) több, mint 20 éve azt kutatja, hogy mi a titka ennek a sikernek. Igyekeztünk az elérhető forrásokat témánként összegezni, de mivel a forrásanyag is folyamatosan bővül, a szerkesztés is változhat idővel.

LS400 tulajdonosként úgy éreztük, hogy ennek a projektnek a sikerében részt vevő mestereknek a tisztelete mindenképpen megérdemel egy átfogóbb elemzést, így feltételezzük, hogy az olvasónak az autó nem szimplán egy fém-, üveg- és műanyag halmazból összerakott guruló használati tárgy, hanem a valódi értékeket materializált formában megjelenítő termék.

A szerkesztők: Tóth János, Nagy Csaba, Oláh József, Szabó Tamás

VISSZA A TETEJÉRE

KAPCSOLAT


Legyél te is klubtag!
info@magyarlexusklub.hu

AJÁNLOTT SZERVIZ


PARTNEREINK